Türkler’le sirtaki oynamaya başlayın

Batı Trakya

Almanya’nın ünlü ekonomisti Bert Rürup, Yunanistan’a içinde bulunduğu krizden çıkış için yanı başındaki güçlü Türkiye ile işbirliği yapmasını önerdi.

Türkiye’nin küresel krizde gösterdiği performansa bir övgü de Almanya’nın ünlü ekonomisti Bert Rürup’tan geldi. Yunanistan’da yayınlanan haftalık To Vima gazetesine konuşan Rürup, Atina’ya ekonomik krizden çıkış için Türkiye ile işbirliği yapmasını önerdi. Yunan ekonomisinin ayağa kalkması için ortak bulmasının şart olduğunu ileri süren Rürup "Yanı başınızda bulunan ve ekonomisinde büyük patlamalar yaşayan Türkiye ile işbirliği yapmaya çalışın. Sirtaki tek başına oynanmayacağı gibi kalkınma da tek başına gerçekleşemez. Bu nedenle Türklerle sirtaki oynayın" diye konuştu.

‘KALKINMANIN MERKEZİ TÜRKİYE’
Yunanistan’ın ihracat hacminin sadece yüzde 4’ünün Türkiye’ye yönelik olmasını da hata olarak değerlendiren Rürup şunları kaydetti: "İhracatınızı orta doğu ve doğu Avrupa ülkelerine yönlendiriyorsunuz. Ancak bu ülkelerin ekonomi hacimleri küçük, dinamik bir artış kaydetmiyorlar. Oysa Türkiye büyük bir pazar, ekonomisi sürekli gelişiyor. Türkiye şu anda kalkınmanın merkezini oluşturuyor; Yunanistan bundan fazlasıyla yararlanabilir."

TÜRK-YUNAN MEDENİYETİ KURULABİLİR
Türkiye ile Yunanistan arasında oluşturulacak işbirliğinin Türk-Yunan medeniyetini doğuracağını, bunun da fevkalade bir ortaklık olacağını belirten Rürup "Bunun için öncelikle tarihi önyargılardan arınmak şart" ifadesini kullandı. Alman ekonomist, kalkınma modeli olarak Yunanistan’ın turizm, gemicilik, hafif sanayi ve dış ticarete ağırlık vermesini önerdi. Yunanistan ile Çin arasındaki işbirliklerine de değinen Rürup, Pekin’in Atina’yı kendi mallarını Avrupa’ya pazarlamak için sıçrama tahtası olarak kullanmak istediğini ileri sürdü. Atina ve Pekin, ticaret, denizcilik, turizm ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen 10’dan fazla anlaşmaya imza atmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ